Jälkiperintä

Ennen jälkiperintää on käytössämme vapaaehtoinen perintä ja oikeudellinen perintä, joiden avulla koetamme löytää asiakkaalle parhaiten soveltuvan ratkaisun velan maksamiseksi. Perintä ei osaltamme kuitenkaan pääty, vaikka asiakas on oikeudellisen perinnän päätteeksi todettu varattomaksi ja saatavat joudutaan kirjaamaan luottotappioiksi.
 Jälkiperintä estää saatavan vanhentumisen

Toisinaan perinnän onnistuminen vaatii pitkäjänteistä työtä. Jälkiperintä onkin yksi keino saatavien kotiuttamiseksi. Jälkiperintä on ratkaisu myös sellaisissa tapauksissa, joissa asiakasta ei ole perinnän aikaisemmissa vaiheissa tavoitettu lainkaan.

Käytännössä jälkiperintä tarkoittaa sitä, että huolehdimme siitä, ettei saatava pääse vanhenemaan. Tämä tapahtuu pitämällä tuomio lainvoimaisena käyttämällä oikeuden päätöstä ulosotossa säännöllisin väliajoin. Samalla valvomme asiakkaan taloudellista tilannetta ja mikäli havaitsemme maksukyvyssä kohentumista, voimme palauttaa asian uudelleen perintään. Jälkiperintä hoituu pääasiallisesti kirje- ja ulosottoperintänä.

Jälkiperintä ja velkajärjestelyt

Mikäli perinnän kohteena oleva asiakas on yritys, se voi päätyä perinnän aikana yrityssaneeraukseen ja yksityishenkilö puolestaan velkajärjestelyyn. Tällaisissa tapauksissa me voimme toimia toimeksiantajamme edunvalvojana sekä toimittaa kirjallisen lausuman tarvittaessa käräjäoikeudelle.

Päivitetään yrityksesi perintäprosessi uuteen aikaan.

Verkkopalvelussamme voit ottaa asiakaslähtöisen perintäpalvelumme käyttöön vaikka saman tien.


“Asiakastyytyväisyytemme on erinomaisella tasolla, koska myös perintä hoidetaan asiakaslähtöisesti.”

Miia Järvi, talousasiantuntija, Osuuskauppa KPO

Lue lisää